Mój ulubiony austriacki Zotter wypuścił już wiele wariacji na temat czekolad orzechowych i owocowych. Ostatnia edycja serii Drunter & Druber jest jakoby połączeniem wszystkiego: różnorakich czekolad, owoców i orzechów. Schodząc z Seraka do Ramzovej w Jesonikach, w Wielką Sobotę, zatrzymałam się w miejscu z przepięknym widokiem na zieloną pustkę (czy może raczej zieloną pełnię!) i skosztowałam Milchschoko + Karamell Orange, będącą połączeniem mlecznej czekolady o 40% zawartości kakao z karmelowym nugatem z migdałów i orzechów laskowych oraz liofilizowaną pomarańczą.
Generalnie było przyjemnie, ale bez szału. Trochę za dużo słodko-mdlących smaków na raz - karmel, nugat, mleczna czekolada i pomarańcza dawały wspólnie odrobinę przytłaczający efekt i mało porywający efekt. Zastanawia mnie, czy takie "połączenie wszystkiego" nie czyni już pewnego przesytu. Nie mniej, w terenie po wysiłku fizycznym czekolada naładowała energią.
Generalnie było przyjemnie, ale bez szału. Trochę za dużo słodko-mdlących smaków na raz - karmel, nugat, mleczna czekolada i pomarańcza dawały wspólnie odrobinę przytłaczający efekt i mało porywający efekt. Zastanawia mnie, czy takie "połączenie wszystkiego" nie czyni już pewnego przesytu. Nie mniej, w terenie po wysiłku fizycznym czekolada naładowała energią.
Skład: surowy cukier trzcinowy, tłuszcz kakaowy, migdały, pełny cukier trzcinowy, orzechy laskowe, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa, liofilizowane pomarańcze 2,5% (koncentrat soku pomarańczowego, miąższ pomarańczy), odtłuszczone mleko w proszku, proszek cytrynowy (koncentrat soku cytrynowego, skrobia kukurydziana, cukier), słodka serwatka w proszku, lecytyna sojowa, jogurt w proszku z odtłuszczonego mleka, wanilia, sól, płatki róż.
Masa kakaowa min. 40% w czekoladzie mlecznej.
Masa netto: 70 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 592 kcal.
BTW: 6,2/42/47.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz