Na Beskidzkim Festiwalu Czekolady kupiłam U Dziwisza również parę ich czekolad single-origin - bardzo mnie cieszy, że takowe się pojawiły! Dziś mam dla Was mleczną 50% z ekwadorskiego kakao Arriba Superior Selecto. Przydałyby się nieco bogatsze informacje na temat użytych ziaren - może uda się to w przyszłości!
Czekolada jest przyjemne i prosta. Zanurza w kleistą gęstwinę, z odczuciem dobrze rozmieszanego mleka w proszku, które w połączeniu z żurawinowymi, malinowymi i kwiatowymi nutami kakao - sprawia wrażenie kefiru. Słodycz balansuje ta krawędzi; kompozycja jest raczej kwaskowato-mleczna, oscylująca także wokół jogurtu kokosowego.
Czekolada jest przyjemne i prosta. Zanurza w kleistą gęstwinę, z odczuciem dobrze rozmieszanego mleka w proszku, które w połączeniu z żurawinowymi, malinowymi i kwiatowymi nutami kakao - sprawia wrażenie kefiru. Słodycz balansuje ta krawędzi; kompozycja jest raczej kwaskowato-mleczna, oscylująca także wokół jogurtu kokosowego.
Skład: miazga kakaowa, mleko w proszku, cukier trzcinowy.
Masa kakaowa min. 50%.
Masa kakaowa min. 50%.
Masa netto: 50 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 556 kcal.
BTW: 8,2/34,3/52,9.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz