Beskid Chocolate jakiś czas temu wypuściła tabliczkę, która bardzo rzuciła mi się w oczy. Mleczna czekolada, o 55% zawartości dominikańskiego kakao, wzbogacona o kawałeczki suszonych i liofilozowanych bananów, przyprawiona wanilią - brzmi niebanalnie! Spróbowałam jej w niezwykłym miejscu, przy jaskini Hickelhöhle w Szwajcarii Saksońskiej.
To doprawdy pyszna czekolada! Bananowy, naturalny smak zgrał się z mleczną czekoladą i wanilią dokładnie tak, jak sobie to wyobrażałam. Na dodatek te bananowe drobinki tak przyjemnie i delikatnie chrupią! Owocowe kakao, słodycz bananów, przyprawowość wanilii, błogość mleka. Świetny deser i niczego więcej tu dodawać nie trzeba. Warto spróbować, tym bardziej, że bananowych czekolad jest niewiele na rynku.
To doprawdy pyszna czekolada! Bananowy, naturalny smak zgrał się z mleczną czekoladą i wanilią dokładnie tak, jak sobie to wyobrażałam. Na dodatek te bananowe drobinki tak przyjemnie i delikatnie chrupią! Owocowe kakao, słodycz bananów, przyprawowość wanilii, błogość mleka. Świetny deser i niczego więcej tu dodawać nie trzeba. Warto spróbować, tym bardziej, że bananowych czekolad jest niewiele na rynku.
Skład: ziarna kakao, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, nierafinowany cukier trzcinowy, suszony banan 5% (banan, cukier, olej kokosowy), liofilizowany banan 3%, wanilia 1%.
Masa kakaowa min. 55%.
Masa netto: 70 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 5/41/40.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz