O 5% mniej bogata w kakao od Milk Of Nicaragua okazała się moja druga mleczna czekolada od islandzkiej Omnom Chocolate, po którą zdecydowałam się sięgnąć. Tym razem, cukier trzcinowy i islandzkie mleko połączono z madagaskarskim kakao. W asortyment Omnom zaopatrzyłam się w sklepie Sekretów Czekolady.
W porównaniu do poprzedniczki, tu mamy więcej stajni niż samego siana, co było bardzo zabawną konkluzją. Czekolada również jest wszechogarniająca, ale w delikatniejszy sposób, jednocześnie prezentując bardzo sugestywne nuty. Ziemisty karmel miesza się z bardzo subtelnymi śmietankowymi lodami. Krówki stworzone ekstrawagancko z koziego mleka przeplatają się z silną wonią wanilii. Wszystko to wieńczy zadziwiający akcent mandarynek, który zdaje się doskonałą kropką nad i.
Omnom jest ok, o ile nie przesadzi z eksperymentowaniem, jak to stało się przy Black N' Burnt Barley.
Skład: cukier trzcinowy, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku, ziarna kakao, lecytyna słonecznikowa.
Masa kakaowa min. 45%.
Masa netto: 60 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 585 kcal.
BTW: 8/42/42.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz