Marcowe południe w Rezerwacie Mszana i Obłoga pieściło nadal nieśmiałymi promieniami słońca. Z plecaka wyjęłam kolejną ekwadorską Pacari z serii 60% kakao z dodatkami, zakupioną w sklepie Sekretów Czekolady. Andean Mint zawiera 0,1% esencji miętowej - byłam ciekawa, jak ta tabliczka wypadnie w puli miętowych czekolad, które zwykle wychodzą albo bardzo dobrze, albo bardzo źle.
Bez owijania w bawełnę oświadczam, że miętówa od Pacari plasuje się w mojej czołówce tego rodzaju tabliczek. Esencja miętowa jest delikatna, zwiewna, naturalna. W połączeniu z typową dla marki sześćdziesiątką budzi skojarzenia z ciepłym naparem ze świeżych listków mięty oraz łusek kakao, który chce się niespiesznie popijać kontemplując budzącą się wiosnę. Łagodna słodycz, łagodna ziołowość, łagodne kakao - czułam się otulona i orzeźwiona zarazem.
Bez owijania w bawełnę oświadczam, że miętówa od Pacari plasuje się w mojej czołówce tego rodzaju tabliczek. Esencja miętowa jest delikatna, zwiewna, naturalna. W połączeniu z typową dla marki sześćdziesiątką budzi skojarzenia z ciepłym naparem ze świeżych listków mięty oraz łusek kakao, który chce się niespiesznie popijać kontemplując budzącą się wiosnę. Łagodna słodycz, łagodna ziołowość, łagodne kakao - czułam się otulona i orzeźwiona zarazem.
Skład: miazga kakaowa, cukier trzcinowy, lecytyna słonecznikowa, esencja miętowa 0,1%.
Masa kakaowa min. 60%.
Masa netto: 50 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 583 kcal.
BTW: 6,1/42/40.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz