Kolejna czekolada degustowana w upalną sierpniową niedzielę była już adekwatniejszą swą lekkością do warunków pogodowych. Wybrałam Raspberry od fińskiej manufaktury Goodio - 49% kakao rozdrabnianego na kamiennych młynkach, oczywiście cukier kokosowy jako słodzik, wiórki kokosowe (zmielone na gładko), a z wierzchu posypka z suszonych malin. Smakołyki z Goodio zdobyłam dzięki wspaniałemu sklepowi Sekretów Czekolady.
Wąchając czekoladę myślimy najpierw o cappuccino z wymyślnym syropem kokosowo-malinowym, a potem o musującej lemoniadzie malinowej na wodzie kokosowej. Tabliczka zdaje się mieć w sobie coś piankowego, a lekka struktura suszonych owoców jeszcze to uwypukla. Już ostatnio (w Coffee) Goodio przywiodło mnie w stronę roztapiających się lodów - tym razem też się tak stało. To duet sorbetu kokosowego oraz lodów kawowo-kakaowych, podany z mnóstwem rześkich malin. Maliny bardzo naturalnie i ciekawie urozmaicają typowe dla Goodio zestawienie czekoladowo-kokosowych smaków. Mniam!
Masa kakaowa min. 49%.
Masa netto: 48 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 502 kcal.
BTW: 7/37/42.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz