Ostatni dzień urlopu z mężem - przed wyruszeniem w drogę do domu odwiedziliśmy Zamek Blatnica i tam usiedliśmy do degustacji mlecznej wersji połączenia meksykańskiego kakao z Soconusco z meksykańską kawą arabiką El Vando - owoc współpracy Beskid Chocolate i Dobra Palarnia Kawy. Mamy tu 55% kakao oraz, tak jak w przypadku wariantu ciemnego, 10% kawy.
Owa burzowość, którą odczuwałam w opcji ciemnej, tu jest znacznie złagodzona przez mleko. Nadal jest kawowo, ziołowo, herbaciane, z akcentami suszonych owoców - ale w bardziej aksamitnym wydaniu. Cały barwny folklor Meksyku nabrał mniej skomplikowanych, lżejszych odcieni. Było smacznie, nie mniej cieszę się, że nie mam już w zapasach beskidzkich tabliczek z kawą, bowiem porównywanie ich ze sobą już mnie przerasta.
Owa burzowość, którą odczuwałam w opcji ciemnej, tu jest znacznie złagodzona przez mleko. Nadal jest kawowo, ziołowo, herbaciane, z akcentami suszonych owoców - ale w bardziej aksamitnym wydaniu. Cały barwny folklor Meksyku nabrał mniej skomplikowanych, lżejszych odcieni. Było smacznie, nie mniej cieszę się, że nie mam już w zapasach beskidzkich tabliczek z kawą, bowiem porównywanie ich ze sobą już mnie przerasta.
Skład: ziarna kakao, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, nierafinowany cukier trzcinowy, kawa 10%.
Masa kakaowa min. 55%.
Masa netto: 70 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 540 kcal.
BTW: 10/43/41.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz