środa, 21 sierpnia 2024

Zotter White Chocolate and Almonds biała karmelowa z migdałami i erytrytolem


 
Pierwszą czekoladą zjedzoną na urlopie w Wielkiej Fatrze była Zotter Labooko White Chocolate and Almonds, kupiona u Czekolady Zotter Polska jeszcze w zeszłym roku. Sięgnęłam po nią na niesamowicie widokowym szczycie Tlsta. Tak naprawdę dopiero pisząc ten tekst zorientowałam się, że prócz słodzików w postaci surowego cukru trzcinowego i karmelizowanego mleka, użyto też erytrytolu. Nie wiem za bardzo po co?

Wśród wspaniałych okoliczności przyrody, delektowałam się jedwabistą chmurką pełną migdałowych, karmelowych, śmietankowych i waniliowych akcentów. Było super delikatnie i rozkosznie słodko. Migdały są tu mocno rozdrobnione; niezbyt odczuwa się je w strukturze - wszystko jest miękkim rozpływaniem się. Cudowna czekolada dla fanów błogiej słodyczy w wersji białej.

 
Skład: tłuszcz kakaowy, surowy cukier trzcinowy, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, migdały 3,5%, erytrytol 3,5%, karmelizowane mleko w proszku (odtłuszczone mleko w proszku, cukier), wanilia, lecytyna sojowa.
Masa netto: 70 g (2x 35 g). 
Wartość energetyczna w 100 g: 581 kcal.
BTW: 8,6/42/45.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz