W dalszym ciągu wędrujemy od schroniska Del Frade do Vegarredonda. Do celu jest blisko, ale z racji, iż czeka nas jeszcze szukanie miejsca na namiot nim będziemy mogli odpocząć - ponownie przysiadamy w cieniu na czekoladową przerwę. Tym razem, wybieram jedną z mlecznych opcji z kolekcji Manu od Manufaktury Czekolady. Przed dalszym marszem wzmocni nas 44% kakao i orzechy laskowe.
W Manu mleczna czekolada jest przytulna, urokliwie słodka z wyraźną waniliową nutą - niezależnie od zastosowanych dodatków przywodzi na myśl ciepłą, orzechową kawę z mlekiem i przyprawami. Orzechy laskowe nie sprawiły zawodu jeśli chodzi o jakość oraz chrupkość, natomiast jak to ze mną bywa - życzyłabym sobie ich jeszcze więcej, szczególnie na szlaku! Jak się potem okaże, wszystkie Manu z orzechami znacznie różnią się od siebie, ale... do tego dojdziemy!
Masa kakaowa min. 44%.
Masa netto: 60 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 569 kcal.
BTW: 11/19/49.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz