Tabliczka pachnie bardzo słodko - niczym masło z miodem, przełamane wanilią i... iluzją kokosa. Ostatnio często próbowałam kokosowych czekolad; może owa nuta mocno mi się już wbiła w głowę. Tak sobie pomyślałam jedząc Grand Ivoire, nie pamiętając zupełnie, jak opisałam kokosowe wrażenia smakowe w dawnej Ivoire.
W konsystencji czekolada zdaje się bardziej kleista niż aksamitna, przez co jakby jeszcze inwazyjniej wdziera się w kubki smakowe. Wysoki poziom słodyczy, wyrazista mleczność, skojarzenia z bezą, skondensowanym mlekiem z tubki, waniliowym ptasim mleczkiem, karmelowo-miodowym syropem - oraz, co znamienite - z kokosem - wszystko to jest podobne z moimi odczuciami zanotowanymi lata wstecz. Wielce prawdopodobne, że to dwie takie same czekolady.
Masa kakaowa min. 36%.
Masa netto: 70 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 586,7 kcal.
BTW: 4,79/38,73/54,64.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz