Następna owocowa Pacari, którą zabrałam na czerwcowy długi weekend, to klasycznie 60% ciemna czekolada z ekwadorskiego kakao - tym razem z dodatkiem esencji cytrynowej. Zachwycając się klimatem Jonsdorfskiego Skalnego Miasta, zanurzyliśmy się w cytrusowej świeżości. Nieco balansowała ona na krawędzi - wystarczyła odrobina, by nie pójść w stronę mydlaną, trochę chemiczną. Zatrzymano się jednak na etapie cytrynowego ptasiego mleczka (efekt potęgowany przez subtelną pudrowość Pacari), może z cytrynową galaretką ukrytą w środku - sumarycznie bardzo prosty, acz wciągający efekt. Kakao modyfikowało cytrynowość bardziej w stronę skórki limonki. Pacari Lemon to dobra propozycja szczególnie na upalny dzień.
Pacari kupić możecie w cudownym sklepie Sekretów Czekolady.
Masa kakaowa min. 60%.
Masa netto: 50 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 559 kcal.
BTW: 6,2/38/43.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz