środa, 11 stycznia 2023

Zotter Coffee Almond With Date Sugar kawowo-migdałowa z cukrem daktylowym

 

Przy doskonałej aurze, na szczycie Horcados Rojos, otworzyliśmy Coffee Almond With Date Sugar z serii Squaring The Circle od Zottera. Niestety forma czekolad z tej kolekcji ma to do siebie, iż raczej ciężko znoszą warunki terenowe i nie sposób podziwiać je w całości. Podziwialiśmy więc... widoki! A czekolada rozpostarła w naszych ustach swój oryginalny smak.

Cukier daktylowy potrafi wyraziście odznaczyć się w czekoladzie, co stało się również tym razem. Gdy dodamy do tego mnóstwo migdałów oraz kawę o waniliowo-cynamonowym zacięciu - powstaje smak absolutnie nie do zapomnienia. Smak gęsty i syropowy, aromatyczny, mocny, jakby orientalny, ale jednocześnie bardzo przyziemny. Jedna z ciekawszych propozycji w Squaring The Circle, smakowo przywodząca na myśl najbardziej odkrywcze Handscooped - podczas których degustacji czuło się, iż doszło tu do bardzo przemyślanego połączenia składników.


Skład: migdały 30%, cukier daktylowy 22%, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, mielone ziarna kawy 7%, wanilia, sól, cynamon, płatki róż. 
Masa netto: 70 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 546 kcal.
BTW: 11/30/41.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz