Parę czekolad z manufaktury Beskid zamówiłam specjalnie z myślą o urlopowym wyjeździe - i dziś opisywana tabliczka właśnie do nich należy. Najzwyczajniejsza, mleczna czekolada o 40% zawartości kakao została posypana w równych proporcjach kawałkami liofilizowanych malin i ananasów. Co bardzo ważne w górach - całości było aż 100 g. Z radością otworzyłam pudełko z okienkiem przesiadując przy schronisku Casetón de Andara we wschodnim masywie Picos de Europa.
Zgodnie z przypuszczeniami, czekolada zaserwowała mi moc mlecznej słodyczy oraz owocowego orzeźwienia - bardzo potrzebnych przed dalszym marszem do Bejes. Oczywiście nie pogardziłabym większymi cząstkami owoców, dzięki czemu odznaczałyby się mocniej na tle masywnej i zalepiającej mlecznej czekolady - przez ten zabieg wyeksponowany wygląd czekolady prezentowałby się jeszcze atrakcyjniej.
Skład: cukier, ziarna kakao, pełne mleko w proszku, tłuszcz kakaowy, liofilizowany ananas 1%, liofilizowane maliny 1%, lecytyna sojowa.
Masa kakaowa min. 40%.
Masa netto: 100 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 530 kcal.
BTW: 7/45/50.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz