sobota, 7 grudnia 2024

Zotter Mango Chili ciemna mleczna 60% nadziewana ganaszem z mango i czekoladowym kremem z chili

 
Niedawno zaprezentowałam Wam kompozycję Mango Chili od Siamaya Chocolate, a teraz czas na takową w wykonaniu Zottera. Jedna z najnowszych tabliczek Handscooped to ciemna mleczna czekolada o 60% zawartości kakao, która ma w środku ganasz z filipińskiego mango Preda oraz czekoladowo-nerkowcowy krem z chili bird's eye. W składzie smakołyku znajduje się alkohol - brandy z cukru trzcinowego.

Wszystko w tej czekoladzie płynie jednym, spójnym, mięciutkim nurtem. Mango z czekoladą tworzą super smakowitą soczystość, a chili jak na mój obecny gust jest idealnie delikatne. Alkohol jest bardzo subtelnie wyczuwalny, raczej jako takie zmyślne podkręcenie chili. Harmonijność zotterowskiej Mango Chili czymś zupełnie innym od tego, co zaserwowała nam ciekawa Siamaya.

 
 
Skład: surowy cukier trzcinowy, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, pełne mleko, puree z mango 4%, syrop cukru inwertowanego, suszone mango 3%, syrop skrobiowy, jogurt z odtłuszczonego mleka w proszku, brandy z trzciny cukrowej, orzechy nerkowca, koncentrat soku cytrynowego, proszek cytrynowy (koncentrat soku cytrynowego, skrobia kukurydziana, cukier), odtłuszczone mleko w proszku, lecytyna sojowa, słodka serwatka w proszku, sól, kurkuma, wanilia, chili bird's eye 0,02%, pełny cukier trzcinowy.
Masa kakaowa min. 60%
Masa netto: 70 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 504 kcal.
BTW: 6,5/34/40.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz