Przed świętami takie szalone dzieło od Zotttera jak znalazł! Tangerine Tonka Caramel to jedna w najnowszych tabliczek Handscooped. Pod ciemną czekoladą 70% znajdują się dwa nadzienia, oddzielone cienką warstewką również ciemnej czekolady: mandarynkowy marcepan (wow!) oraz karmelowy ganasz na bazie ryżu, kokosa i migdałowej praliny, doprawiony nasionami tonka, pieprzem Timut i wanilią. Kompozycja prezentuje się przepięknie, pachnie apetycznie - korzennie, kakaowo, marcepanowo...
Mandarynkowy marcepan jest tu naprawdę obłędny. Miękki, a jednocześnie soczysty i zwarty, esencjonalny, z dominującym akcentem migdałów, w towarzyszącym mandarynek. Owe mandarynki stanowią doskonałą łączność z cudownymi przyprawami w karmelowym ganaszu; ich smak w tej fuzji kojarzy się nieco z... rodzynkami. Wszystko jest tu bardziej jak mokre piernikowe ciasto niż czekolada, choć czekoladowa polewa jest wyrazista, bardzo pyszna, idealnie spajająca całość. Tangerine Tonka Caramel szybko i rozkosznie się rozpuszcza, szybko znika... Niczym ten czas zimowego przesilenia - już zaraz będzie coraz jaśniej!
Mandarynkowy marcepan jest tu naprawdę obłędny. Miękki, a jednocześnie soczysty i zwarty, esencjonalny, z dominującym akcentem migdałów, w towarzyszącym mandarynek. Owe mandarynki stanowią doskonałą łączność z cudownymi przyprawami w karmelowym ganaszu; ich smak w tej fuzji kojarzy się nieco z... rodzynkami. Wszystko jest tu bardziej jak mokre piernikowe ciasto niż czekolada, choć czekoladowa polewa jest wyrazista, bardzo pyszna, idealnie spajająca całość. Tangerine Tonka Caramel szybko i rozkosznie się rozpuszcza, szybko znika... Niczym ten czas zimowego przesilenia - już zaraz będzie coraz jaśniej!
Skład: miazga kakaowa, surowy cukier trzcinowy, marcepan (migdały 21%, cukier, syrop cukru inwertowanego), tłuszcz kakaowy, koncentrat mandarynkowy 5%, napój ryżowy w proszku (ryż, olej słonecznikowy, sól), mleko kokosowe, syrop cukru inwertowanego, migdały, wiórki kokosowe, syrop skrobiowy, proszek kokosowy (pasta kokosowa, mleko kokosowe, mąka kokosowa), cukier karmelowy (karmelizowany cukier, maltodekstryna), sól, ziarna tonka 0,05%, pełny cukier trzcinowy, kurkuma, pieprz, lecytyna słonecznikowa, proszek cytrynowy (koncentrat soku cytrynowego, skrobia kukurydziana, cukier), wanilia, lecytyna sojowa, imbir.
Masa kakaowa min. 70%.
Masa netto: 70 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 521 kcal.
BTW: 7/34/43.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz