Zielone mango nie jest po prostu niedojrzałym mango, jak naiwnie myślałam przed bliższym zapoznaniem się z dziś opisywaną czekoladą. To znaczy - może nim być, ale występują odmiany, które jada się wyłącznie w takiej formie, gdyż cechują się wtedy najbardziej pożądanym smakiem. Nie do końca wiemy, czym jest w szczególe mango zastosowane w czekoladzie od filipińskiego Theo & Philo. Kupiona w sklepie Sekretów Czekolady tabliczka stworzona została w 65% z filipińskiego kakao, a prócz licznych kawałków suszonego zielonego mango - zawiera w sobie sól.
Skład: miazga kakaowa, cukier trzcinowy, tłuszcz kakaowy, suszone zielone mango, sól morska.
Masa kakaowa min. 65%
Masa netto: 45 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 550 kcal.
BTW: 7/32/58.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz