środa, 18 września 2013

Kandit mleczna z orzechami laskowymi


Wyobraźcie sobie najprostszą, najbardziej neutralną w smaku czekoladę mleczną z orzechami. Taki właśnie jest ten produkt. Bierzesz kostkę i idziesz dalej, tak bardzo jest zwyczajna. Ale jest w porządku. 

Dopiero teraz, przeglądając stronę internetową chorwackiej firmy Kandit zauważyłam, że produkuje tabliczki w tym samym formacie, ale z całymi orzechami. Szkoda, że nie dojrzałam jej na półce w naszym czarnogórskim markecie. Zawsze więcej przyjemności czerpię z dużych kawałków orzechów, choć Kandit nawet w skonsumowanej przeze mnie wersji nie użył jakiejś bardzo drobnej miazgi. 

Czekolada z orzechami to jedna z najlepszych opcji w góry i tego będę się trzymać. Zabrakło mi jednak w ofercie bałkańskich sklepów analogicznych czekolad o wyższej zawartości kakao, chociażby deserowych.

Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, orzechy laskowe 15%, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa, serwatka w proszku, tłuszcz mleczny, pasta z orzechów laskowych, lecytyna sojowa, wanilina.
Masa kakaowa min. 30%.
Masa netto: 80 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 572 kcal.
BTW: 8/38/48

1 komentarz:

  1. Czyli nic ciekawego ale czasami człowiek mam ochotę na takie nudy ;D

    OdpowiedzUsuń