środa, 11 września 2013

Kras Bajadera ciemna z nugatem z orzechów laskowych i migdałów


Ten pochodzący z Chorwacji produkt wzbudził moje zainteresowanie na półce w czarnogórskim supermarkecie. Zgrabny kartonik, w którym skryte są 3 osobno zapakowane w złotko kosteczki.

Może fakt, iż otworzyłam owe pudełeczko celem uzyskania kopa energetycznego tuż przed atakiem na szczyt Bobotov Kuk przesądził o tym, że uważam tą nugatową czekoladkę za bardzo smaczną.  Może to właśnie wpływ wyjątkowej chwili, ale pokuszę się o stwierdzenie, że Bajadera przypomniała mi w smaku niezapomnianą serię Lindta Schichtnougat. Nie ma wprawdzie w Bajaderze chrupkich drobinek orzechów, jak w przypadku Lindta, ale brak mleka w proszku w składzie czyni tą czekoladkę jeszcze bardziej kakaową i orzechową w smaku - a to mi bardzo pasowało! Typowa dla nugatu trójwarstwowa kostka to energia z kakao i orzechów, smacznie i prosto :).

Skład: cukier, orzechy laskowe 20%, tłuszcz kakaowy, migdały 7%, miazga kakaowa, lecytyna sojowa, aromat.
Masa netto: 37 g.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz