poniedziałek, 11 marca 2013

Trumpf mleczna z nadzieniem śmietankowym i kawałkami maślanych herbatników korzennych


Według mnie i mojego Ukochanego ta tabliczka okazała się najsmaczniejsza spośród całej Zimowej Kolekcji Trumpf. Ładnie pachniała i smakowała pierniczkiem :). Różnorodność zastosowanych przypraw korzennych wzbogacała jej smak, choć gdyby czekolada była mniej słodka, efekt byłby bardziej spektakularny. Powtórzę się - taka czekolada w rękach Lindta byłaby arcydziełem...

Skład: cukier, tłuszcze roślinne, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, słodka serwatka w proszku, laktoza, kawałki herbatnika korzennego 4% (mąka pszenna, cukier, masło, herbatnik korzenny [cynamon, gałka muszkatołowa, goździki, ziele angielskie, imbir, kolendra, kardamon], skrobia pszenna, cukier inwertowany w syropie, proszek do pieczenia [wodorowęglan sodu, wodorowęglan amonu], pełne mleko w proszku, sól morska, słodka serwatka w proszku, kwas cytrynowy, aromat), śmietanka w proszku, lecytyna sojowa, mieszanka przypraw korzennych (kolendra, cynamon, anyż, goździki, kardamon), naturalny aromat cynamonu, aromat naturalny, ekstrakt wanilii.
Masa kakaowa min. 30%.
Masa netto: 100 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 541 kcal.

1 komentarz:

  1. Zgadzam się, że z całej kolekcji ta była najsmaczniejsza :)

    OdpowiedzUsuń