sobota, 29 października 2022

Manoa Flavours of Hawaii Manako Mango ciemna 70% z mango


Mając za sobą wersje z marakują oraz bananem, malowniczo rysujące się w kolekcji Flavours of Hawaii od hawajskiej manufaktury Manoa - w sklepie Sekretów Czekolady udało mi się dorwać wariant z mango. Tak w tabliczce bananowej, również tutaj bazą jest 70% ciemna czekolada z hawajskiego kakao. To w niej został zatopiony proszek z hajawskiego suszonego mango. Śliczna tafla ważąca 60 g pachnie ożywczo, niczym po deszczu, z nutami cukierkowymi oraz śmietanowymi.


Gęsta, lepka i wszechogarniająca w swej konsystencji czekolada jest intensywnie słodka, zderzając w sobie miód oraz syrop z mango. Mango w bardzo mocny sposób ściera się z kakao. Autentyczny smak tego pysznego, charakterystycznego owocu nabiera wręcz przesadzonego rysu landrynkowo-galaretkowatego, lecz nadal jest to w zadziwiający sposób naturalne i niesamowicie wciągające. Samo kakao zdaje się być mocne, soczyste, ziemiste, tropikalne. Spod żywiołowej fuzji kakao i mango wypływa iluzja przejrzałego banana, która podkreśla radośnie egzotyczny charakter tej czekolady. Odbyłam podróż na Hawaje podczas małej degustacji - uwielbiam takie autentyczne wrażenia!


Skład: ziarna kakao, cukier trzcinowy, tłuszcz kakaowy, mango w proszku.
Masa kakaowa min. 70%.
Masa netto: 60 g.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz