środa, 22 maja 2013

Lindt Les Grandes 32% Mandeln biała z migdałami


Z dwa lata temu na przeciwko mnie w pociągu siedziała para obcokrajowców. Kobieta wyciągnęła w torebki właśnie tą tabliczkę, otworzyła i... cudowny zapach uniósł się w całym przedziale. Ona i on, z wypiekami na twarzy i nieukrywaną rozkoszą sięgali raz po raz po kolejną kostkę. Powstrzymywali się przed łakomstwem, ale drżące dłonie same kierowały się po więcej. Już wtedy powiedziałam sobie, że muszę zdobyć tą tabliczkę - choć to był dopiero początek mojego przekonywania się do smakołyku, jakim potrafi być dobra biała czekolada.

W końcu, podczas ostatniej wyprawy do Niemiec, zobaczyłam Ją. Na dodatek w promocyjnej cenie. Mój Ukochany, ja i biała czekolada z migdałami... Cóż za idealne trio!

A żeby było jeszcze milej, degustacja odbyła się w górskim schronisku. Po całym dniu marszu, przy gorącej czarnej kawie - tak jak ta para z pociągu - dostaliśmy wypieków. Dużo wysokiej jakości migdałów. Niebiańska biała czekolada, rozpływająca się w ustach i aksamitna. Absolutne pyszności.
 
Skład: migdały 32%, cukier, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, lecytyna sojowa, aromat.
Masa netto: 150 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 590 kcal


2 komentarze:

  1. This is an amazing chocolate bar! I want one now after reading this :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Biała czekolada i migdały... o rany, aż ślinka poleciała.

    OdpowiedzUsuń