To oczywiste, że 1% pistacji w składzie nadzienia nie byłby w stanie nadać mu tak potwornie intensywnie zielonego koloru (i jeszcze ta konsystencja margaryny...). Gdyby sama czekolada była deserowa, a nie mleczna - może było by lepiej...
Skład:
Czekolada mleczna: cukier, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, mleko w proszku pełne, mleko w proszku odtłuszczone, serwatka w proszku, tłuszcz roślinny, tłuszcz mleczny, lecytyna sojowa, polirycynooleinian poliglicerolu, aromat. Masa kakaowa min. 25%.
Nadzienie 50%: cukier, tłuszcz roślinny utwardzony, serwatka w proszku, mleko w proszku odtłuszczone, miazga orzechowa mieszana 3% (orzech arachidowy, orzech pistacjowy 1%), lecytyna sojowa, kwas cytrynowy, aromat, miedzowe kompleksy chlorofili.
Masa netto: 100 g
Wartość energetyczna w 100 g: 560 kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz