piątek, 31 sierpnia 2012

Lindt Pistache mleczna z pistacjami i kremowym nadzieniem migdałowym

Nadzienie również mogłoby być pistacjowe, zamiast migdałowe.

Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, pistacje 6%, miazga kakaowa, laktoza, migdały 1,5%, lecytyna sojowa, ekstrakt słodowy jęczmienny, syrop glukozowy, aromaty.
Masa kakaowa min. 31%
Masa netto: 100 g

3 komentarze:

  1. e, no bez przesady, tę pistacje czuć przecież, cała jedna sztuka na ehm owalną kostkę. niewiele pistacjowych słodyczy do wyboru jest, ale widzę, że pistacja pojawia się u ciebie na blogu sześć razy, może znasz coś, czego ja nie znam? (karobi)

    OdpowiedzUsuń
  2. to znaczy - dziewięć razy. ale serio, są jakieś porządne pistacjowe czekolady?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Owszem, była pistacja w środku, ale zabrakło pistacjowego nadzienia. Szczerze powiedziawszy, chyba jeszcze nie jadłam prawdziwie dobrej pistacjowej czekolady, z taką hiperpistacją z pierdolnięciem.

      Usuń