wtorek, 21 sierpnia 2012

Sarotti mleczna z ziarnami słonecznika

Edycja limitowana wiosna/lato 2012.

Co lubię w niemieckich czekoladach Sarotti? Przede wszystkim fakt, iż potrafią połączyć mleczne składniki z wysoką zawartością kakao (jak w przypadku serii czekolad pełnomlecznych, a przy tym deserowych). Tabliczka z pestkami słonecznika również była smaczna, jednakże zawiodła mnie zbyt małą ilością zatopionych w nią ziaren. Słonecznik jest przyjemnym dodatkiem i dobrze komponuje się ze smakiem czekolady - z chęcią spróbowałabym takiej, która byłaby naprawdę solidnie nim nadziana. W przypadku Sarotti niestety go oszczędzili, musiałam obejść się smakiem. Szkoda, bowiem słonecznik to dość rzadki dodatek - spotkałam się z nim dotąd jeszcze tylko w sklepie w Innsbrucku, w ofercie firmy Wagner.

Skład: cukier, miazga kakaowa, mleko pełne w proszku, prażone ziarna słonecznika (ziarna słonecznika, olej słonecznikowy, sól), serwatka w proszku, tłuszcz mleczny, lecytyna sojowa, aromaty.
Zawartość kakao min. 32%.
Masa netto: 100 g
Wartość energetyczna w 100 g: 553 kcal


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz