Nie należę do osób, których apetyt zmniejsza się wraz ze wzrostem temperatury. Na dobre jedzonko zawsze mam ochotę. Upały jednak zachęcają do spożywania orzeźwiających produktów. Także w przypadku słodyczy.
Do idealnych na lato słodkości należy dziś zdegustowana czekolada Lindta z serii Excellence, zakupiona w Niemczech. Delikatność białej czekolady, kwaskowatość jogurtu i rześkość owocu marakui stanowią idealną na upały kompozycję. Czekolada jest bardzo aksamitna, a marakuja i jogurt na tyle wyraziste w smaku, iż mamy wrażenie, jakbyśmy raczyli się dobrej jakości jogurtem naturalnym z wkrojonym świeżym owocem, posypanym płatkami białej czekolady. Godne polecenia.
Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, jogurt w proszku 15%, laktoza, odtłuszczone mleko w proszku, tłuszcz mleczny, marakuja 1%, naturalne aromaty, lecytyna sojowa, wanilina.
Masa netto: 100 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 559 kcal.
Biała czekolada z nutą kwaskowatości, lubię to.
OdpowiedzUsuń