W jednym z zamówień od Beskid Chocolate dostałam w gratisie ciemną 70% Indonezja Bali Jembrana, odrobinkę krzywo wylaną i zapakowaną jedynie w folijkę (fotka opakowania zapożyczona ze strony Beskidu). Ucieszyłam się bardzo, bo nie próbowałam wcześniej tej czekolady. Kakao Bali Jembrana znałam już z białej karmelowej tabliczki Beskidu oraz z ciemnej od Georgia Ramon. Z propozycją od Georgii Ramon trudno mi ją teraz porównywać - gdy czytam starą recenzję, skojarzenia są w większości odmienne.
W zapachu naszej beskidzkiej Bali Jembrana dominują żurawina z pomarańczą, doprawione chili i pieprzem. W smaku rozpościera się potężna rześkość, żywiołowo kwaskowata - przede wszystkim jest to słodzona suszona żurawina, czerwony grejpfrut i czerwona pomarańcza. Jej subtelna słodycz jakoby musująca i pulchna - wiem, że to dziwnie brzmi, ale idealnie mi pasuje do zobrazowania. Odczuwałam jej esencjonalność, która syciła; a z czasem pojawiały się akcenty ziemisto-popielne, wulkaniczne.
W zapachu naszej beskidzkiej Bali Jembrana dominują żurawina z pomarańczą, doprawione chili i pieprzem. W smaku rozpościera się potężna rześkość, żywiołowo kwaskowata - przede wszystkim jest to słodzona suszona żurawina, czerwony grejpfrut i czerwona pomarańcza. Jej subtelna słodycz jakoby musująca i pulchna - wiem, że to dziwnie brzmi, ale idealnie mi pasuje do zobrazowania. Odczuwałam jej esencjonalność, która syciła; a z czasem pojawiały się akcenty ziemisto-popielne, wulkaniczne.
Skład: ziarna kakao, nierafinowany cukier trzcinowy.
Masa kakaowa min. 70%.
Masa netto: 70 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 464 kcal.
BTW: 14/43/36.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz