piątek, 25 października 2013

Edeka Weisse Crisp biała z orzechami laskowymi i chrupkami zbożowymi


Przedstawiam Wam dzisiaj niemiecką czekoladę, która znajduje się w ofercie popularnej firmy Chateau - jednak ja zakupiłam ją w sieci Edeka, jako produkt marki własnej. Smakołyk zapowiadał się ciekawie i rzeczywiście jego konsumpcja okazała się być czystą przyjemnością. Biała czekolada jest przede wszystkim bardzo mleczna i delikatna - taka, jaką lubimy najbardziej. Cały spód tabliczki usiany jest zbożowymi chrupkami o idealnej twardości. W górnej warstwie zaś zatopione są kawałki siekanych orzechów laskowych, wyśmienicie komponujących się ze smaczną białą czekoladą. Nie mam się do czego przyczepić - bardzo fajna słodkość, godna polecenia fanom białej czekolady i orzechów.

Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, siekane orzechy laskowe 15%, chrupki zbożowe 8% (mąka ryżowa, mąka pszenna, cukier, słód pszenny, dekstroza, gluten pszenny, sól), śmietanka w proszku, laktoza, serwatka w proszku, lecytyna sojowa, naturalne aromaty.
Masa netto: 200 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 565 kcal
BTW: 7,6/36,7/50,4

1 komentarz:

  1. Ciągle mam jeszcze pewne wątpliwości do białych czekolad Chateau

    OdpowiedzUsuń