Beskid Chocolate w swoich dotychczasowych peruwiańskich propozycjach bazował przede wszystkim na ziarnach z regionu Satipo. Dziś prezentowana tabliczka The Best of Peru 70% jest blendem kakao Cuzco VRAEM (The Valle De Los Rios Apurimac) oraz Chuncho. Tafla posiada żywą barwę z odrobiną czerwonego tonu, zaś w zapachu to głównie jabłko z wiśnią.
Czekolada jest bardzo gęsta, cudownie oblepiająca. Przywodzi na myśl wiśnie (w wiśniowym likierze) oblane gęstą i twardą ciemną czekoladą, a także zapiekane jabłka bardziej wytrawnych w smaku odmian. Wyraźnie jawi się nam również drożdżówka z serem, ze zbitą maślaną kruszonką. Jest prosto, łagodnie, acz intensywnie w swej konsekwencji. Bardzo przyjemna, klarowna czekolada.
Masa kakaowa min. 70%.
Masa netto: 60 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 534 kcal.
BTW: 8/45/37.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz