Jakiś czas temu w sklepie Sekretów Czekolady pojawiła się nowa, bardzo prosta propozycja od niemieckiej Georgii Ramon - mleczna czekolada 48% z 6% orzechów laskowych. W góry jak znalazł - pomyślałam, zamawiając dodatkowy egzemplarz także dla przyjaciółki lubującej się w mlecznych czekoladach z orzechami. Sama zaś rzeczywiście rozkoszowałam się Haselnuss na szlaku.
Mleczna czekolada jest błogo miękka i przyjaźnie słodka, a jednocześnie wybrzmiewa przez nią kakaowy charakter z głębszymi nutami ziemi, palonego drewna, kawy o orzechowym aromacie. Samych orzechów laskowych w czekoladzie nie jest zbyt wiele, a na dodatek są drobno kruszone. Nie mniej, czekolada sama w sobie prezentuje się orzechowo, więc niedosyt nie jest odczuwany. No, może prócz tego, że chciałoby się, by tabliczka była większa - jak to z podobnymi beztroskimi smakołykami.
Skład: tłuszcz kakaowy, surowy cukier trzcinowy, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa, orzechy laskowe 6%.
Masa kakaowa min. 48%.
Masa netto: 50 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 583,7 kcal.
BTW: 9,4/24,5/38,1.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz