Dopiero co kosztowałam Zotter Handscooped z rumem, gdzie praktycznie nie było go czuć (mowa o Pflaume & Hazelnuss), a teraz sięgnęłam po nadziewańca, który rum miał już w nazwie. Kupiona na foodieshop24.pl Rum Roschinen brzmiała klasycznie i byłam ciekawa, czy mimo tak prostych połączeń pokaże moc swych składowych. To ciemna mleczna czekolada o 60% zawartości kakao, która w środku kryje rumowy ganasz na bazie masła i karmelizowanego mleka, wzbogacony o rodzynki.
Skład: miazga kakaowa, surowy cukier trzcinowy, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, rum, syrop skrobiowy, karmelizowane mleko w proszku (odtłuszczone mleko w proszku, cukier), rodzynki 8%, pełne mleko, masło, pełny cukier trzcinowy, sól, lecytyna sojowa, wanilia, cynamon.
Masa kakaowa min. 60%.
Masa netto: 70 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 512 kcal.
BTW: 7,6/34/36.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz