Amerykańska manufaktura Goodnow Farms postanowiła połączyć 77% ciemną czekoladę z ziaren z Ekwadoru z Lawley's Small Batch Dark Rum od Boston Harbor Distillery - efekt tej fuzji trafił w moje dłonie dzięki sklepowi Sekretów Czekolady. Ta wspaniałej tekstury tabliczka, ze świeżo wytłaczanym w manufakturze masłem kakaowym, ma uraczyć nas akcentami melasy, karmelu, dębu oraz wanilii.
Nad niepodzieloną na kostki taflą unosi się delikatny zapach torfowego alkoholu przełamany skórką grejpfruta. Konsystencja jest gęsta, choć nie rozpuszcza się łatwo, lecz gdy już do tego dojdzie - stopień zalepienia jest wysoki, a film na podniebieniu pozostaje dość długo. Stopniowo się rozwija, co pozwala przeżywać degustację niczym spokojną podróż.
Masa kakaowa min. 77%.
Masa netto: 55 g.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz