Po fantazyjnym opakowaniu można by się spodziewać równie fantazyjnego wnętrza, lecz z islandzką manufakturą Omnom bywa różnie. Dziś przed Wami biała czekolada o 38% zawartości masła kakaowego, wzbogacona o ekstrakt słodu jęczmiennego, skórkę pomarańczy i cynamon. Na swej powierzchni posiada lepkie ciapki ze słonego karmelu, które w odbiorze zewnętrznym okazały się mało estetyczne, ale cóż, może smak miał wszystko zrekompensować? Spiced White + Caramel kupiłam oczywiście w sklepie Sekretów Czekolady.
Tabliczka pachnie krówkowo, zaś w ustach totalnie zalepia słodyczą i tłustością, zintensyfikowanymi przez lekki posmak paloności przełamany pomarańczą, cynamon oraz iluzję wanilii. Czekolada jest bardzo inwazyjna, przypomina esencję z maślanych herbatników z przyprawami. W gruncie rzeczy, gdyby nie przyprawy, jej maślana konsystencja byłaby wręcz nie do zniesienia. Kropelki słonego karmelu zupełnie przepadają przy tym, co oferuje sama biała czekolada; zupełnie w niej giną. Wydaje mi się, że Omnom trochę tu przekombinowała, nie za bardzo wiedząc, co chce przekazać...
Masa kakaowa min. 38%.
Masa netto: 60 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 585 kcal.
BTW: 5/40/51.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz