niedziela, 9 lutego 2025

Zotter mleczna Tanzania 50%


Mleczna Zotter Labooko z 50% tanzańskiego kakao Kokoa Kamili pachnie ciepłym, delikatnym mleczkiem. W niezwykle spójny sposób łączy w sobie skrajności, gdyż z jednej strony jest niesamowicie mięciutka w swej migdałowo-waniliowej słodyczy, a z drugiej ma w sobie nuty palone, dymione, wędzone, torfowe - idące w kierunku gęstego (aż syropowego) ciemnego piwa. Z biegiem czasem na wierzch wypływa tropikalne skojarzenie z guanabaną podaną na ciepło z kakaową śmietanką. Moja potrzeba dobrej mlecznej czekolady została ponownie przewspaniale zaspokojona.
 
 
Skład: surowy cukier trzcinowy, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, sól, wanilia.
Masa kakaowa min. 50%.
Masa netto: 70 g (2x 35 g).
Wartość energetyczna w 100 g: 507 kcal.
BTW: 8,9/42/41.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz