Red Roses + Raspberries od Zottera to mleczna czekolada o 40% zawartości kakao, nadziewana różanym marcepanem i malinowym ganaszem. Brzmi konkretnie i bogato, więc sięgałam po nią ze sporymi oczekiwaniami. Co ciekawe, na opakowaniu mojego egzemplarza zabrakło literki "z" w nazwie producenta, więc tę tabliczkę mam od... wydry!
Dwie warstwy nadzienia wyraźnie oddzielają się od siebie wizualnie, zaś w smaku wszystko łączy się i przeplata w niezwykle urokliwym uścisku. Róża bardzo wyróżnia się (marcepan został skropiony wodą różaną), choć jej charakterystyczność nie przytłumia reszty. Tworzy zaś taki poważniejszy, wytrawniejszy wydźwięk kompozycji. Róża włącza się w ciekawy, soczysto-kwaskowaty taniec z maliną, rozkosznie przypominający o ciepłych letnich wieczorach. Zawsze pyszne u Zottera marcepan i mleczna czekolada wtrącają się raz po raz zaczepnie: całość komponentów tworzy radosną zgraję wyrazistych smaków. Do tego... konsystencje kuwertury, marcepanu i ganaszu są wspólnie tak obłędnie delikatne i lekkie, kremowe i chmurkowe... Red Roses + Raspberries to wspaniały, kompleksowy deser.
Skład: marcepan 26% (migdały, cukier, syrop cukru inwertowanego), surowy cukier trzcinowy, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa, maliny 5%, syrop cukry inwertowanego, woda różana 3%, odtłuszczone mleko w proszku, suszone maliny 2%, mleko, proszek malinowy 1%, syrop skrobiowy, lecytyna sojowa, suszone jagody, sól, proszek cytrynowy (koncentrat soku cytrynowego, skrobia kukurydziana, cukier), wanilia, olejek różany.
Masa kakaowa min. 40%.
Masa netto: 70 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 485 kcal.
BTW: 6,1/31/44.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz