Gęsta i przyjemnie rozpuszczająca się w ustach czekolada w sferze smaku w pierwszej kolejności kojarzy się z wiśniową colą. Dalej idziemy w typowo owocowe skojarzenia, a mianowicie czarne porzeczki i jagody. Same jagody wbrew pozorom nie są w tej kompozycji aż tak oczywiste. Dodatkowo, madagaskarskie kakao nam mocno modyfikuje ich odbiór, swymi kwaskowato-ziemistymi nutami oferującymi całą plejadę czerwonych owoców, podbijającymi też skojarzenia z maślanką i serkiem homogenizowanym. Pomyślałam o puszystych naleśnikach z bitą śmietaną i jagodami oraz o jagodowym jogurcie. Kwaskowatość w ciekawy sposób łączy się tu ze słodyczą. Ponadto, identyfikujemy akcent słony, przywodzący na myśl prażone migdały.
To ciekawa czekolada, która urzeka solidnie wykonaną prostotą, ale również serwuje kilka niespodzianek.
Masa kakaowa min. 50%.
Masa netto: 53 g.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz