środa, 11 września 2024

Zotter 60% Cacao / 40% Oat Milk owsiana

 
Zotter nie boi się raz po raz zrobić czekolady kompletnie bez cukru i wychodzi mu to zwykle bardzo ciekawie. Dziś zaprezentuję Wam Labooko 60% Cacao / 40% Oat Drink, która faktycznie składa się wyłącznie z miazgi kakaowej, fermentowanego owsa i masła kakaowego. Dwie ciepłej barwy tafle, które znajdują się w opakowaniu, pachną przestudzoną kakaową owsianką.

Czekolada jest bardzo, ale to bardzo gęsta. W smaku sprawia wrażenie, jakby mocno przesypało się kakao w owsiance, ale jednocześnie udało się wszystko doskonale wymieszać, aż do konsystencji budyniu. Pojawia się iluzja cynamonu i choć wszystko z początku wydaje się mało słodkie, z czasem harmonijna słodycz narasta. Jest uroczo korzennie, owsiankowo przytulnie. Miłe zaskoczenie.
 
 
Skład: miazga kakaowa, fermentowany owies 40%, tłuszcz kakaowy.
Masa kakaowa min. 60%.
Masa netto: 70 g (2x 35 g).
Wartość energetyczna w 100 g: 564 kcal.
BTW: 9,2/40/37.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz