sobota, 7 września 2024

Sopocka Manufaktura ciemna 70% Ekwador z orzechami pekan i cynamonem

 

W racji różnych zadań, jakie sobie narzuciłam w tym roku, moje zapasy czekolad schodzą o wiele wolniej niż uprzednio. Zdaję sobie sprawę, że dziś opisywana Sopocka nie jest już najpierwszej świeżości, ale i tak zasiadłam do degustacji z przeświadczeniem, iż odkryję jak najwięcej dobroci w kolejnym dziele wspaniałej Sopockiej Manufaktury. Oto przed Wami ciemna czekolada 70% Ekwador Hacienda Limon z dodatkiem orzechów pekan i cynamonu.

To mocna kompozycja, nie dla każdego. Pachnie duszno, jakby wciągać cynamon nosem. Połączenie orzechów pekan i cynamonu wraz z ziołowością i mrokiem samej czekolady tworzą wrażenie opuszczonego drewnianego domu położone w samym środku przepastnego lasu. Mi bardzo przypadła do gustu takim wyrazem, zaś mojemu mężowi zupełnie nie. Dla mnie ma niesamowitą orzechową głębię.


Skład: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, orzechy pekan, cynamon.
Masa kakaowa min. 70%.
Masa netto: 73 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 585,4 kcal.
BTW: 7,7/39,8/31,8.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz