Kolejna nowość od Zottera z serii Handscooped jest nieźle odjechana w swej formie. Pod kuwerturą z mlecznej czekolady o 50% zawartości kakao obecne są aż 3 warstwy, z czego środkowa przedzielona jest dodatkowo od skrajnych cieniutkimi czekoladowymi ogranicznikami. Na górze znajduje się ganasz bazujący na jogurcie typu skyr, doprawiony cytryną i wanilią. Na dole umieszczono czekoladowy krem z awokado, co jest bardzo oryginalnym wyborem, bowiem nigdy dotąd nie próbowałam żadnej tabliczki z udziałem awokado. Natomiast pośrodku króluje perła tej kompozycji - galaretka rabarbarowa.
Galaretki z Zotter Handscooped zwykle wypadają obłędnie - tak stało się również tym razem. Soczysta, miękka, żywiołowa i słodka galaretka dominuje nad wszystkim, niesamowicie wciąga zarówno strukturą, jak i rabarbarowo-wiśniowym smakiem. Doskonale zgrywa się z mleczną czekoladą. Poprzez wyrazistość duetu galaretki i czekolady trudno jest coś więcej powiedzieć o bardzo łagodnym ganaszu ze skyrem. Natomiast awokado w czekoladowym kremie czasem przebłyśnie, stanowiąc ciekawe urozmaicenie.
Skład: surowy cukier trzcinowy, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, pełne mleko w proszku, koncentrat soku rabarbarowego 5%, skyr 4% (odtłuszczony ser śmietankowy), syrop skrobiowy, awokado 4%, koncentrat soku cytrynowego, mleko, syrop cukru inwertowanego, odtłuszczone mleko w proszku, koncentrat wiśniowy, migdały, karmelizowane mleko w proszku (odtłuszczone mleko w proszku, cukier), słodka serwatka w proszku, pektyna jabłkowa, wanilia, pełny cukier trzcinowy, sól, lecytyna sojowa, cynamon, proszek cytrynowy (koncentrat soku cytrynowego, skrobia kukurydziana, cukier), płatki róż.
Masa kakaowa min. 50%.
Masa netto: 70 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 468 kcal.
BTW: 6,3/27/46.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz