środa, 24 stycznia 2024

Zotter Fruchtnougat + Duftmarzipan mleczna 50% nadziewana owocowo-migdałową praliną i przyprawowym marcepanem


Dzień przed Wigilią skosztowałam Zotter Handscooped, która smakowo całkiem elegancko wpisała się w świąteczny klimat. Fruchtnougat + Duftmarzipan to dwie smakowite warstwy oblane mleczną czekoladą o 50% zawartości kakao: marcepan z pomarańczą i przyprawami (kardamon, imbir, pieprz, cynamon, wanilia) oraz pralina owocowa na migdałowej bazie (w jej skład wchodzą maliny, mango, truskawki, żurawina).

Tabliczka pachnie pierniczkami, marcepanem i owocowymi galaretkami w czekoladzie. Lekko korzenne smaki świetnie zgrywają się z mleczną czekoladą oraz marcepanem, tworząc otulające i ciepłe wrażenia. Natomiast różnorakie owoce (trudno któremuś z nich przypisać dominującą rolę) rozświetlają kompozycję, nadają jej soczystości. Odczucie owoców jest bardzo autentyczne, nawet jakieś małe pesteczki z malin bądź truskawek się tu zaplątała. Nieskomplikowane i bardzo smaczne połączenie.


Skład: marcepan (migdały, cukier, syrop cukru inwertowanego), surowy cukier trzcinowy, tłuszcz kakaowy, migdały, miazga kakaowa, pełne mleko w proszku, koncentrat soku pomarańczowego, liofilizowana marakuja (maltodekstryna, koncentrat soku marakujowego), syrop cukru inwertowanego, sok pomarańczowy, odtłuszczone mleko w proszku, suszone maliny, suszone mango, suszone truskawki, suszona żurawina, liofilizowana cytryna (cukier, koncentrat soku cytrynowego, mango, skrobia), imbir, lecytyna sojowa, słodka serwatka w proszku, sól, kardamon, wanilia, goździki, pieprz, olejek cytrynowy, olejek pomarańczowy, cynamon.
Masa kakaowa min. 50%.
Masa netto: 70 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 520 kcal.
BTW: 8,8/34/43.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz