W listopadowe popołudnie na przepięknym szczycie Großer Zschirnstein w Szwajcarii Saksońskiej wypróbowałam drugiej, tym razem mlecznej propozycji z kooperacji Beskid Chocolate i Wild Willy. Czekolada o 42% zawartości kakao ma w sobie drobinki suszonej ligawy wołowej marynowanej w sosie sojowo-żurawinowym. To połączenie okazało się przepyszne!
Jak w wersji ciemnej, obecność mięsa wcale nie jest oczywista. Natomiast tu - głęboko mleczna i kakaowa zarazem, słodziutka i miękka czekolada - doskonale komponuje się z lekko chrupiącymi kawałeczkami o smaku palonym, żurawinowym, wędzonym, sojowym. Połączenie, które bardzo wciąga, intryguje; niby lekko kontrastuje, ale jednak - pasuje! Polecam, nie tylko dla szczególnie odważnych.
Skład: cukier, ziarna kakao, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, suszona wołowina 5% [ligawa wołowa, bezglutenowy sos sojowy (woda, nasiona soi, sól, ocet spirytusowy), suszona żurawina (żurawina, cukier, olej roślinny), ocet jabłkowy, sok z cytryny, przyprawy)], lecytyna sojowa.
Masa kakaowa min. 42%.
Masa netto: 70 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 533 kcal.
BTW: 12/35/57.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz