Jak już wspomniałam przy recenzji Mango Sticky Rice, to właśnie Mango
Sorbet miała zostać moją ulubienicą spośród duetu białych, wegańskich
tabliczek z mango, które na minione lato przygotowała dla nas
manufaktura Beskid Chocolate. Mango Sorbet składa się jedynie z trzech
składników: 40% masła kakaowego, cukru i aż 25% liofilizowanego mango!
Dzięki temu, tabliczka jest faktycznie niczym sorbet z
mango zamknięty w twardej konsystencji, zaś duża ilość masła kakaowego
nadaje kompozycji cudownej aksamitności. Ogromna soczystość, słodycz i
świeżość mango, w najlepszej odsłonie sprawia, iż jest to jedna z moich
ulubionych czekolad z tym owocem. Brak mleka czy jakiegokolwiek napoju
roślinnego w recepturze sprawia, że mango może wykazać się w pełni, a jednocześnie jest to o wiele bardziej beztroska tabliczka niż dystyngowana Mirzam Alphonso Mango. W sumie to moja ulubienica wśród
wakacyjnych Beskid Chocolate.
Skład: tłuszcz kakaowy, cukier, mango liofilizowane 25%.
Masa kakaowa min. 40%.
Masa netto: 70 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 567 kcal.
BTW: 2/41/47.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz