piątek, 8 marca 2024

Zotter Utopia Wein + Obst mleczna 50% nadziewana gruszkami, jabłkami i ganaszem z białego wina


Niektóre kombinacje stworzone przez Zottera są naprawdę magiczne. Jest tak w przypadku Handscopped Utopia Wine + Obst, którą pragnę Wam dziś zaprezentować. Pod pierzynką z mlecznej czekolady o 50% zawartości kakao skrywają się: soczysty mus jabłkowo-gruszkowy oraz ganasz z białego wina. Zarówno białe winogrona, jak również jabłka i gruszki - pochodzą z bioróżnorodnego sadu Zottera. Tak, winorośla, jabłonie i grusze rosną tam razem, bujnym ogrodem. Dary tego ogrodu w formie wina, soku z winogron, rodzynek, suszonych jabłek i gruszek wypełniły czekoladową otulinę.

Kompozycja jest przepyszna i ekspresowo znikająca - obłędnie przystępna w każdym aspekcie. Wszystko jest tu mięciutkie, rześkie, żywe. Mus jabłkowo-gruszkowy smakuje mi, jakby dopiero co został przyrządzony i zdecydowanie dominuje nad ganaszem z białym winem, co mi pasuje. Owe białe wino smakuje mi tu bardziej jako sok winogronowy - alkohol nie jest wyraźnie wyczuwalny, choć w składzie tabliczki znajduje się również grappa. Czekolada faktycznie otula wszystko, również tak cudownie soczyście, jak cała reszta. Utopia Wine + Obst to obfite skarby jesieni, sielska swojskość. 


Skład: surowy cukier trzcinowy, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, suszone jabłka 11%, pełne mleko w proszku, syrop cukru inwertowanego, miód, sok jabłkowy 4%, suszone gruszki 3%, rodzynki, odtłuszczone mleko w proszku, białe wino 2%, masło, grappa, syrop skrobiowy, karmelizowane mleko w proszku (odtłuszczone mleko w proszku, cukier), koncentrat soku cytrynowego, suszone maliny, słodka serwatka w proszku, verjuice sok z zielonych winogron, suszona żurawina, proszek kokosowy (pasta kokosowa, mleko kokosowe, mąka kokosowa), napój ryżowy w proszku (ryż, olej słonecznikowy, sól), lecytyna sojowa, sól, wanilia, wiórki kokosowe, pełny cukier trzcinowy, cynamon, ziele angielskie, proszek cytrynowy (koncentrat soku cytrynowego, skrobia kukurydziana, cukier), lecytyna słonecznikowa.
Masa kakaowa min. 50%.
Masa netto: 70 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 469 kcal.
BTW: 5,1/26/49.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz