Orzechowo-karmelowy słodziaczek od Zottera, należący do wielobarwnej serii Drunter & Drüber, udoskonalił odpoczynek w jednym z wieeeelu idealnych punktów widokowych na Decińskim Śnieżniku, który dopisał się do grona moich najukochańszych szczytów. Karamell + Pistazie Mandel jest białą karmelową czekoladą wymieszaną z migdałowym nugatem, w której wnętrzu odnajdziemy kawałeczki migdałów oraz pistacji. Łącznie mamy w składzie więcej orzechów (22% migdałów i 5% pistacji) niż masła kakaowego (24%).
Doprawdy, to uroczy turbosłodziak. Miękkość przeplata się z przyjemną chrupkością orzechowym drobinek. Przyjemna orzechowość próbuje zbalansować wysoką słodycz w bardzo mleczno-karmelowym stylu. Subtelnie odznacza się doprawienie wanilią, cynamonem i odrobiną soli. To jeden z wyjątkowo beztroskich Zotterów, takich na granicy przesady w swej dziecinnej rozkoszności.
Doprawdy, to uroczy turbosłodziak. Miękkość przeplata się z przyjemną chrupkością orzechowym drobinek. Przyjemna orzechowość próbuje zbalansować wysoką słodycz w bardzo mleczno-karmelowym stylu. Subtelnie odznacza się doprawienie wanilią, cynamonem i odrobiną soli. To jeden z wyjątkowo beztroskich Zotterów, takich na granicy przesady w swej dziecinnej rozkoszności.
Skład: surowy cukier trzcinowy, tłuszcz kakaowy 24%, migdały 22%, karmelizowane mleko w proszku 9% (odtłuszczone mleko w proszku, cukier), pistacje 5%, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa, lecytyna sojowa, wanilia, sól, proszek cytrynowy (koncentrat soku cytrynowego, skrobia kukurydziana, cukier), cynamon, płatki róż.
Masa kakaowa min. 24%.
Masa netto: 70 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 587 kcal.
BTW: 10/41/47.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz