Tym razem zanurzmy się w karmelowej odsłonie białej czekolady od Sopockiej Manufaktury, która jest wzbogacona o cukier muscovado. Mamy tu 35% dominikańskiego masła kakaowego z Trinitario Öko-Caribe, a całość została posypana płatkami migdałowymi i solą. Rozkoszowałam się tym smakołykiem wędrując podczas majówki wzdłuż granicznej rzeki Kirnitzsch, między Czechami a Niemcami.
To kolejne cudo stworzone przez Sopocką Manufakturę. Wszystko jest doskonale zbalansowane. Karmelowość jest cudownie przyjemna, bardzo leciuteńko palona. Sól podbija ją niemal niepostrzeżenie - tak, słoność tej kompozycji bardziej odczuwa się tu jako po prostu podbicie karmelu. Płatki migdałowe są subtelne w wyrazie, zarówno strukturalnie, jak i smakowo. Czekolada ciepło otula i słodko pieści...
Masa kakaowa min. 35%.
Wartość energetyczna w 100 g: 604,5 kcal.
BTW: 9,4/44,2/42,7.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz