W wyjątkowej kolekcji białych tabliczek bean-to-bar od Beskid Chocolate znajduje się karmelowa gwiazda - z indonezyjskiego kakao Bali Jembrana, zawierająca w sobie 40% masła kakaowego. Sięgnęłam po nią na skałkach pomiędzy Tiskimi Stenami a Ostrovem. To naprawdę niepowtarzalna karmelowa czekolada stworzona przez naszą rodzimą manufakturę, więc polecam ją każdemu!
W kwestii konsystencji, czekolada kontrowersyjnie przypomina mi wędzony ser - roladę ustrzycką! Zresztą, w smaku jest tu też dużo nut wędzonego sera. Do tego, myślałam o ciepłym mleku z miodem, co było bardzo otulającym akcentem w kompozycji. Ponadto, odznacza się skojarzenie z lekko przypaloną kaszą jaglaną. Wszystko to jest cudownie intensywne i tak bardzo nietypowe jak na karmelową białą czekoladę... Nic, tylko kochać!
W kwestii konsystencji, czekolada kontrowersyjnie przypomina mi wędzony ser - roladę ustrzycką! Zresztą, w smaku jest tu też dużo nut wędzonego sera. Do tego, myślałam o ciepłym mleku z miodem, co było bardzo otulającym akcentem w kompozycji. Ponadto, odznacza się skojarzenie z lekko przypaloną kaszą jaglaną. Wszystko to jest cudownie intensywne i tak bardzo nietypowe jak na karmelową białą czekoladę... Nic, tylko kochać!
Skład: tłuszcz kakaowy, cukier, mleko w proszku.
Masa kakaowa min. 40%.
Masa netto: 70 g.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz