Niezwykłe miałam warunki degustacji Domori Dark Milk Short Process 50% - w burzy, na wieży widokowej Velky Chlum nieopodal Decina. Na poprzednim wyjeździe próbowałam 42% wersji tej mlecznej czekolady od wyśmienitej włoskiej manufaktury. Czym się różnią w odbiorze obie tabliczki?
Jest tu o wiele mniej owocowo, niż w poprzedniczce. Dominującym skojarzeniem okazuje się cappuccino - tak, ono naprawdę przejmuje stery. Na drugim zaś miejscu uplasowałabym owsiankę na mleku w proszku z jędrnymi rodzynkami. Było konkretnie i bardzo smacznie. Niestety, również w tym przypadku nie dowiedziałam się nic o pochodzeniu ziaren kakao...
Jest tu o wiele mniej owocowo, niż w poprzedniczce. Dominującym skojarzeniem okazuje się cappuccino - tak, ono naprawdę przejmuje stery. Na drugim zaś miejscu uplasowałabym owsiankę na mleku w proszku z jędrnymi rodzynkami. Było konkretnie i bardzo smacznie. Niestety, również w tym przypadku nie dowiedziałam się nic o pochodzeniu ziaren kakao...
Skład: cukier trzcinowy, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku, sól, lecytyna sojowa.
Masa kakaowa min. 50%.
Masa netto: 75 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 629 kcal.
BTW: 7/49/39.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz