Czas na kolejne niesamowitości od Sopockiej Manufaktury! Ostatnia moja czekolada na majówce w Szwajcarii Saksońskiej, została wypróbowana na szczycie Großes Pohlshorn. Była to mleczna Okrągła Sopocka z 48% ekwadorskiego kakao Nacional Arriba Camino Verde, na której umieszczono cały solidny plaster suszonego ananasa, posypano ją kawałkami liofilizowanych malin i nieco polano białą czekoladą.
Ależ to było smakowite i bogate! Aromatyczny i słodki ananas bosko zgrywa się z niepokojąco przyprawowo-ziołową, z zarazem uspokajająco mleczną czekoladą. Już sam ten duet zgarnia złoto. Kawałki malin oraz smugi z białej czekolady to tylko uzupełniające dzieła błyskotki. Przyznam, że odkąd na zeszłorocznym Beskidzkim Festiwalu Czekolady otrzymałam od Sopockiej Manufaktury ich ananasa w ciemnej czekoladzie, ten smak stał się dla mnie wizytówka firmy. Po tej degustacji utwierdzam się w owym przekonaniu.
Ależ to było smakowite i bogate! Aromatyczny i słodki ananas bosko zgrywa się z niepokojąco przyprawowo-ziołową, z zarazem uspokajająco mleczną czekoladą. Już sam ten duet zgarnia złoto. Kawałki malin oraz smugi z białej czekolady to tylko uzupełniające dzieła błyskotki. Przyznam, że odkąd na zeszłorocznym Beskidzkim Festiwalu Czekolady otrzymałam od Sopockiej Manufaktury ich ananasa w ciemnej czekoladzie, ten smak stał się dla mnie wizytówka firmy. Po tej degustacji utwierdzam się w owym przekonaniu.
Skład: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku, cukier muscovado, suszony ananas, liofilizowane maliny, lecytyna słonecznikowa.
Masa kakaowa min. 48%.
Masa netto: 87 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 538,5 kcal.
BTW: 6,3/33,4/47,1.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz