W drodze z Decina na przecudowny Deciński Śnieżnik, postanowiłam rozkoszować się mleczną czekoladą z migdałami i solą od Sopockiej Manufaktury. Na froncie opakowania tego smakołyku wkradł się błąd - stoi tam, iż krajem pochodzenia kakao jest Ekwador, gdzie zaraz obok czytamy o Semuliki, która przecież znajduje się w Ugandzie (na tyle opakowania jest już poprawna informacja o Ugandzie). Delikatne migdałowe płatki zdobią czekoladowy okrąg; ponadto kompozycja jest po całości polana paseczkami karmelowej czekolady.
Czekolada ma wspaniały, ziołowo-karmelowy wyraz. Lekko słona, budzi dziwne skojarzenia z wędzoną... kiełbasą, także przez ziołowość - ale wbrew pozorom nie wprowadza to żadnego dysonansu. Tak urokliwie smakowało się jej pośród wonnego lasu. Pełna niebanalnej słodyczy, egzotyki przeplecionej ze swojskością. Sopockiej Manufakturze znów należą się brawa!
Czekolada ma wspaniały, ziołowo-karmelowy wyraz. Lekko słona, budzi dziwne skojarzenia z wędzoną... kiełbasą, także przez ziołowość - ale wbrew pozorom nie wprowadza to żadnego dysonansu. Tak urokliwie smakowało się jej pośród wonnego lasu. Pełna niebanalnej słodyczy, egzotyki przeplecionej ze swojskością. Sopockiej Manufakturze znów należą się brawa!
Skład: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku, cukier muscovado, płatki migdałowe sól, lecytyna słonecznikowa.
Masa kakaowa min. 48%.
Masa netto: 72 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 592 kcal.
BTW: 7,7/41,5/40,7.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz