W starych zapasach od Sekretów Czekolady miałam jeszcze parę propozycji od ekwadorskiego Pacari. Ostatnio pojawiały się ich klasyczne 60% tabliczki z dodatkami, a dziś mam dla Was czystą 75% z ziaren z ekwadorskiego regionu Guayas.
Czekolada cechuje się nieco pikantnym zapachem, natomiast w ustach układa się niebywale soczyście - niczym rozpadająca się wręcz od własnych soków gruszka. Ma w sobie jednocześnie pewną ochładzającą wodnistość (budzącą skojarzenia z arbuzem i melonem, zjadanymi tuż przy skórce), jak i mięsistość marakui. Wyrazista i bardzo specyficzna, botaniczna. Idealna na czas intensywnego zazielenienia wokół.
Czekolada cechuje się nieco pikantnym zapachem, natomiast w ustach układa się niebywale soczyście - niczym rozpadająca się wręcz od własnych soków gruszka. Ma w sobie jednocześnie pewną ochładzającą wodnistość (budzącą skojarzenia z arbuzem i melonem, zjadanymi tuż przy skórce), jak i mięsistość marakui. Wyrazista i bardzo specyficzna, botaniczna. Idealna na czas intensywnego zazielenienia wokół.
Skład: miazga kakaowa, cukier trzcinowy, tłuszcz kakaowy, lecytyna słonecznikowa.
Masa kakaowa min. 75%.
Masa netto: 50 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 629 kcal.
BTW: 10/43/43.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz