wtorek, 2 sierpnia 2022

Swiss Dream Dark Fondant ciemna Ekwador i Madagaskar 60%


Kolejna szwajcarska Swiss Dream przywieziona mi z podróży przez Ukochaną Osobę ma - o dziwo - wskazane miejsce pochodzenia ziaren, a mianowicie Ekwador i Madagaskar. Dark Fondant jest ciemną czekoladą, wyprodukowaną z użyciem masła oraz aromatu waniliowego. Przyjemnie mi było sięgnąć po nią w pewien słoneczny marcowy dzień, po zdobyciu wieży widokowej na Czerńcu w Górach Bystrzyckich.


Soczystej barwy typowa deserówka jest znacznie słodka, z wyczuwalną przyjemną maślanością - zarówno w smaku, jak i w konsystencji. Odznacza się też aromat waniliowy oraz nuty owocowe, podane w bardzo przyswajalny sposób - kojarząc się z wielokolorowym musem, w których znalazły się zarówno jabłka czy ananasy, jak i owoce czerwone. Po raz wtóry, Swiss Dream dzięki swej prostocie świetnie spisała się na szlaku.


Skład: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, tłuszcz mleczny, lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.
Masa kakaowa min. 60%.
Masa netto: 100 g.
Wartość energetyczna w 100 g: 550 kcal.
BTW: 5/42/39.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz